szerda, június 06, 2012

Hétvégén Gourmet Fesztivál! Napijegyeket sorsolok.



2012. június 8-10. között, azaz most péntektől vasárnapig újra Gourmet Fesztivál (egykori Budai Gourmet) a Millenárison. A fesztivál kétségkívül az év legnagyobb éttermi bulija, akit érdekel a gasztronómia, annak ott a helye. Kint lesz az éttermek krémje, ott lesznek a séfek, meg persze borászatok, cukrászdák, kávézók, sonkások, sajtosok, kolbászosok, fűszeresek, stb. Idén minden este koncertek (és focikivetítés az érintetteknek). Mi a Világevővel a gasztroszínpad házigazdáiként várunk benneteket, ahol rengeteg izgalmas program készül, pl. Bíró-Segal pacalpárbaj, Kulka János-Dudás Szabolcs (Anyukám mondta) közös főzés, Miguel Vieira (Costes) portugál házi konyha bemutatója, stb. (Itt egyinterjú, hogy mit várok legjobban).

Ez a fesztivál szerintem az új magyar gasztronómia aktuális lenyomata, itt koncentráltan jelenik meg mindaz, ami az elmúlt években történt.

Alább láthatjátok a fesztivál “Étlapját”, amely folyamatosan bővül, itt követhető.
A honlapon természetesen az összes program megtalálható, itt pl. a színpadi.

Ha szeretnétek belépőt nyerni, alább, hozzászólásban mindössze annyit kell csak megírni, hogy az étlapról melyik ételt kóstolnátok meg a legszívesebben. Három darab kétszemélyes napijegyet sorsolok (tetszőleges napon felhasználható), jelentkezni holnap, azaz június 7. csütörtök reggel 9.00 óráig lehet alább a kommentben. Remélem, találkozunk ott!

Gourmet Fesztivál étlap:

21
rántott borjú nyelv burgonyasalátával
túrókrém eper-rebarbara raguval

67
Tejesbárány mája és combja mentás joghurtos uborkával
Vanília, cseresznye és bodza

Agárdi Pálinka Vendéglő
Rozmaringos sertésköröm és szív Agárdi Szilvapálinkás pecsenyelével pirított tavaszi zöldségekkel
Velence-tavi füstölt hal Agárdi Sörpárlatos sörbundában leveles salátákkal
Tejpuding Agárdi Szamóca pálinkás epersalátával

Anyukám Mondta
Lampredotto
Ropogós malacfül csicseriborsóval
Kemencében sült variációk

Arany Kaviár
Húsos "pelmenyi"
Rákhússal töltött "pelmenyi"
"Rasztigaji" vörös kaviárral
Heringtorta uborkával
Hideg Orosz "okroska" leves
Szibériai Tokhal Kaviár kóstoló

Baldaszti
Házi hamburger,gyömbéres coleslaw saláta
Szardellás zöldbab főzelék, rántott csirkeosztriga,töpörtyű morzsa

Bock Bisztró
Libamájas „rúzs”
Homár cappuccino
Fokhagymás tigrisrák Ella burgonyával
Tatár ízelítő tölcsérben (marha, borjú, lazac), sous vide fürjtojással
Érlelt USA marha stefánia lassan készítve csángó módra
Hideg töltött paprika

Borkonyha
Kovászos uborka nyalóka
Galamb rilette bazsalikomos zöldalmával

Chateau Visz
Marinált koktélparadicsom”lollypop”  mangalicaszalonna-köntösben, friss tavaszi salátával
Gőzölt balatoni fogas és füstöltlazac találkozása, zöldborsóval, kovászos uborkával
Csokoládés mentás túróbonbon,vaníliás eperrel, bodza-espumával

Chianti
Tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással
Füstölt-grillezett kacsamell rántott fügezselével, szarvasgombás karalábészóssza

Costes

Uborka gazpacho, marinált lazac
„Gulyás” terrine
Eton mess with strawberries (Eper, habcsók, tejszínhab)

Fülemüle
Gazpacho
Marinált töltött libanyak
Sólet házilag füstölt marhahússal
Balzsamecetes, olivás fehérbab baby polip-kagylóraguval
Toszkán pacalragu
Fülemüle diós-almás-mákos nudli

Gusteau Kulináris Élményműhely (Mád)
Konfitált bárány, zempléni burgonyalángossal
Fenyőmagos kecskekolbász gránátalmás salátával

Jankovich kúria
Kimchi, Kimbab, Bulgogi
Malacpofa kovászolt káposztáva

Káli Art Inn
Orgona krémleves
Körömpörkölt rilette
Joghurtos uborkasaláta krém
Káli Mandulás csokitorta
Cigánymeggy kompót craime freche

Kistücsök
Egy hideg előétel friss sajtból
Sajtmanufaktúra szelekció

La Mareda
Malackocsonya 3 ízzel: Zöldtorma, Chili, Lime
Pisztráng vadsonkával, vajtök buerre blanc-val


Mandula
Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal
Érlelt marha oldalas "steak" sváb sufnúdlival, verjus mártással
Delikát ízelítők, Gere szőlőmag olaj és Verjus kóstoló
Saját, házi készítésű sajtok kóstolása

Mezzo Kuzin Konyhaklub
Kuzin hamburger házi zsemlében

Mezzo Kuzin
Kerti fűszeres tejfölben pácolt tanyasi csirkemellfilé bundázva osztrák tökmagolajos krumplisalátával
Borjúpofa vadasan szalvétagombócon

Nu
Meglepetés

Olimpia
Meglepetés

Pastrami
Füstölt pisztráng kapros tökkel
Pastrami kocsonya házi barnakenyérrel

Pest-Buda Bisztró
kézműves kovászolt kenyérlángos: kolbászos-tojásos-lecsós
házi tokaji aszús kolbász, ropogós kenyerlángossal

Pierrot
pirított pisztráng filé, kecskesajtos-almás "burgonyafőzelékkel

Rókusfalvy Fogadó és Sonkamester
Etyeki sonka szelekció
Borbon, Rókusfalvy borokkal töltött csoki bonbon

Rosenstein
Kacsahús krém, házi savanyú válogatással
Liba salsiccia  sült paprikamártással,pászka tócsnival
Ricset töltött libanyakkal,füstölt fürj tojással
Flódni macaron

Rosinante
Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal
Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel

Salon Étterem (New York Boscolo))
Egres-leves rozmaringos friss kecskesajttal
Kacsasült káposztás cvekedlivel
Eper bodza
Édeskömény szörp, Rebarbara szörp

Spazio Manuel Café
Almavíz házi derelyével
Fekete ravioli mozzarellával és szárított paradicsommal töltve
Zöld tagliatelle kecskeraguval

Tigris
Libamáj pástétom gyümölcskenyérrel és cseresznyével
Fekete csokoládé mousse sós pisztáciával és vaníliahabbal

Viator
Hideg kovászos uborka krémleves kecskesajt fagylalttal és vaddisznótoka pörccel
Kacsamáj-terrine házi nyúlgerinccel málnával és bébi céklával
Karamellás házi bodza szörp

Villa Bagatelle
Holsteiner szendvics pohárban (fekete kenyér sajtkrémmel, fűszeres paradicsommártással rétegezve)
Joghurtos parajfőzelék sous-vide nyúlcombbal
Csigatorony

VS
Csirkezuzás árpagyöngy rizottó konfitált kacsával
Malacsajt rilette bodzás uborkával és céklával

Walter
Petrezselymes csülökpástétom füstölt mangalica nyelvvel, Wasabi habbal, házi karfiolsalátával
Levendulás rántott papszelet vargányás burgonyapürével, zöldborsos tejföllel

 

 

242 hozzászólás:

Blogger Orsolya szerint...

Én ezt kóstolnám meg legszívesebben: Levendulás rántott papszelet vargányás burgonyapürével, zöldborsos tejföllel

9:45 de.  
Blogger Judit szerint...

Én házi hamburgert kóstolnék most szívesen :)

9:45 de.  
Blogger Zsüli szerint...

Orgona krémleves

9:47 de.  
Blogger Lapath Katalin szerint...

Libamáj pástétom gyümölcskenyérrel és cseresznyével
Fekete csokoládé mousse sós pisztáciával és vaníliahabbal

9:48 de.  
Blogger Lapath Katalin szerint...

Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

9:48 de.  
Blogger Tejutazó szerint...

Csokoládés mentás túróbonbon,vaníliás eperrel, bodza-espumával, ezt nem hagynám ki...

9:49 de.  
Anonymous I. Viki szerint...

Én ezt szeretném:Gőzölt balatoni fogas és füstöltlazac találkozása, zöldborsóval, kovászos uborkával!

9:50 de.  
Blogger Ildi szerint...

Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal - ezt szívesen megkóstolnám :)

9:50 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

Homar capuccino n.zsofi

9:50 de.  
Anonymous Csenge szerint...

Ricset töltött libanyakkal,füstölt fürj tojással

9:50 de.  
Blogger Rozmaring&Csokoládé szerint...

Zsófikám, Én legszívesebben az Arany Kaviár Étterem menüsorát kóstolnám meg, ugyanis az olasz konyha utána a következő, ami a szívemhez nagyon közel áll, az orosz konyha. Készülök már egy ideje hozzájuk, ahogy a Gourmet-ra is :-D! Köszönöm a lehetőséget! Annamari, Rozmaring&Csokoládé

9:51 de.  
Anonymous I. Viki szerint...

Ezt is szívesen megkóstolnám:
Tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással!

9:52 de.  
Blogger Viki szerint...

Tatár ízelítő :)

9:53 de.  
Blogger Sőregi Melinda szerint...

a Tigris menüjét kóstolnám meg:Libamáj pástétom gyümölcskenyérrel és cseresznyével
Fekete csokoládé mousse sós pisztáciával és vaníliahabbal! hátha!

9:54 de.  
Blogger Beastie szerint...

szívesen kóstolnám: Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel

9:54 de.  
Blogger Adri szerint...

Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal és fekete csokoládé mousse sós pisztáciával és vaníliahabbal :)

9:54 de.  
Blogger Zsófia szerint...

Én ezt kóstolnám szívesen: Füstölt-grillezett kacsamell rántott fügezselével, szarvasgombás karalábészósszal. Valamint vanília, cseresznye, bodza rejtélyét :)

9:55 de.  
Anonymous B.Kriszta szerint...

Csokoládés mentás túróbonbon,vaníliás eperrel, bodza-espumával:)

9:55 de.  
Blogger mARTeee szerint...

Naggggyon nehéz a választás, de most épp ez fogott meg: Konfitált bárány, zempléni burgonyalángossa

9:55 de.  
Blogger Selectfood szerint...

Szia! Én az orgonakrémlevesre lennék kíváncsi.

9:55 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

Én a Heston zseniális lakomái keretében már rákattantam a homár cappucino ötletére, ezért a Bock változata érdekel a legjobban. Éva, a régi kolléga (Mont-Saint-Michel).

9:57 de.  
Anonymous Mazsola szerint...

Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal

9:57 de.  
Blogger Ttnyul Kedves szerint...

Egres-leves rozmaringos friss kecskesajttal (és kakast is ;) )

9:57 de.  
Anonymous Legéndanna szerint...

Konfitált bárány, zempléni burgonyalángossal
Fenyőmagos kecskekolbász gránátalmás salátával

9:58 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

Konfitált bárány, zempléni burgonyalángossal
rpanni

9:58 de.  
Anonymous makvirag szerint...

Ropogós malacfül csicseriborsóval :)

9:58 de.  
Blogger Zsófia Samu szerint...

Gyakorlatilag bármelyiket, de ha nagyon választani kell, akkor az uborka gazpachonak és az
eton mess with strawberriesnek nem tudnék ellenállni.

9:59 de.  
Blogger Barbara Farkas szerint...

Szardellás zöldbab főzelék, rántott csirkeosztriga,töpörtyű morzsa

9:59 de.  
Blogger samirello szerint...

rántott borjú nyelv burgonyasalátával, vagy házi hamburger, vagy... minden jöhetne :)

9:59 de.  
Blogger transzmoha szerint...

a rosenstein flódni macaronja elég érdekesen hangzik, de a 21 borjú nyelvét is várom. a bock és az olimpia fogásairól nem is szólva. :)

9:59 de.  
Anonymous Vica szerint...

Mindet szívesen megkóstolnám, de amit NAGYON, az a Mandula Étterem: Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal
:)

9:59 de.  
Blogger Kisgyörgy Éva szerint...

Az Anyukám Mondta teljes kínálatát (de valószínűleg több nap is muszáj lesz kimenni, hogy az összes kedvenc sorra kerüljön:-)

10:00 de.  
Anonymous keszi9 szerint...

Amit szívesen megkóstolnék: Tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással és Kacsamáj-terrine házi nyúlgerinccel málnával és bébi céklával

10:01 de.  
Blogger András Győrfi szerint...

én azt hiszem az Arany Kaviárra szavaznék, de decens menüsorok vannak...

10:01 de.  
Blogger Mr. K szerint...

ropogós malacfül csicseriborsóval!!! áá

10:01 de.  
Blogger Gyöngyi szerint...

Gazpacho vagy orgonakrémleves
Libamáj rúzs vagy libamájpástétom
És most muszáj ennem valamit...

10:02 de.  
Blogger KataaMarkó szerint...

amit most és holnap és akkor is megkóstolnék, az a fekete csokoládé mousse sós pisztáciával és vaníliahabbal :)

10:02 de.  
Blogger gerencsér dorka szerint...

Füstölt pisztráng kapros tökkel

Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel

Dorka

10:02 de.  
Blogger Tamás Bodrogi szerint...

Mandula
Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal

10:04 de.  
Blogger csncz szerint...

nehéz választás.

Tejesbárány mája és combja mentás joghurtos uborkával

10:04 de.  
Anonymous agnes szerint...

Most éppen rebarbara szörpöt és a flódni macaront:)

10:04 de.  
Blogger vegakonyha szerint...

Nekem ettől futott össze a nyál a számban: Levendulás rántott papszelet vargányás burgonyapürével, zöldborsos tejföllel

10:04 de.  
Anonymous Ildikó szerint...

Hideg töltött paprikát, nyami :-)

10:05 de.  
Anonymous Simon Vera szerint...

A káli mandulás csokitortát

10:06 de.  
Anonymous GastroGatto szerint...

Sziasztok!
Toszkán pacalragut próbálnám ki, de nagyon finom lehet a Káli Mandulás Csokitorta is.

10:06 de.  
Blogger dhegedu1 szerint...

libamájas "rúzs"

10:07 de.  
Blogger Judyt szerint...

Túrókrém eper-rebarbara raguval, malacfül csicseriborsóval, kovászos uborka nyalóka, Kistücsök sajtok és bodzakrémleves :)

10:08 de.  
Anonymous Gourmetbrothers szerint...

pirított pisztráng filé, kecskesajtos-almás "burgonyafőzelékkel

10:09 de.  
Blogger Szigeti Miklós szerint...

1 Szibériai tokhal kaviár kóstoló
2 Tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással
3 Túrókrém eper-rebarbara raguval

10:10 de.  
Anonymous monikaboros szerint...

Gusteau Kulináris Élményműhely (Mád)Konfitált bárány, zempléni burgonyalángossal

10:12 de.  
Anonymous Zita @ Zizi kalandjai szerint...

Én a kovászos uborka nyalókára pályázok! :)

10:12 de.  
Blogger Unknown szerint...

Füstölt pisztráng kapros tökkel
Pastrami kocsonya házi barnakenyérrel

10:12 de.  
Blogger Eszter szerint...

Én a Baldaszti's házi hamburgerét gyömbéres coleslaw saláttával mindenképp.

10:13 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

Beneveznék egy házi hamburgerre,gyömbéres coleslaw salátával, by Baldaszti:)
Macaroon

10:14 de.  
Blogger Eszter szerint...

"saláta" egy -t, persze... :)

10:14 de.  
Blogger kazsuzsi szerint...

Gőzölt balatoni fogas és füstöltlazac találkozása, zöldborsóval, kovászos uborkával

10:15 de.  
Anonymous savika szerint...

hmmm, ettől tényleg összefutott a nyál a számban :) és még messze az ebéd...

Arany Kaviár
Húsos "pelmenyi"
Rákhússal töltött "pelmenyi"
"Rasztigaji" vörös kaviárral
Heringtorta uborkával
Hideg Orosz "okroska" leves
Szibériai Tokhal Kaviár kóstoló

10:16 de.  
Blogger Gabriella Rácz szerint...

Sólet házilag füstölt marhahússal

Házi hamburger,gyömbéres coleslaw saláta

Káli Mandulás csokitorta
:)

Amúgy meg mindeeeent :)

10:17 de.  
Blogger Zsuci szerint...

Ha mindenképp választani kell, akkor talán ezt:
Velence-tavi füstölt hal Agárdi Sörpárlatos sörbundában leveles salátákkal

10:18 de.  
Blogger Henrietta Lóránt szerint...

Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal

10:18 de.  
Blogger Kriszta szerint...

Borkonyha: Galamb rilette bazsalikomos zöldalmával

Mandula:Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal

Villa Bagatelle: Holsteiner szendvics pohárban (fekete kenyér sajtkrémmel, fűszeres paradicsommártással rétegezve)

Chianti: Tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással

Bock: Hideg töltött paprika

Chateau Visz: Csokoládés mentás túróbonbon,vaníliás eperrel, bodza-espumával

10:19 de.  
Blogger gegóka szerint...

Rákhússal töltött pelmenyi-t kóstolnék az Arany Kaviártól.

10:21 de.  
Blogger Minden lében 4 kanál szerint...

Én ezt kóstolnám meg szívesen: Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal
Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel

10:21 de.  
Blogger Léna szerint...

Többfélét is szívesen megkóstolnék, de most leginkább Pierrot féle
pirított pisztráng filét, kecskesajtos-almás "burgonyafőzelékkel" :)

10:22 de.  
Blogger O. szerint...

Ha csak egyet lehet választani, akkor legyen Anyukám Mondta Kemencés variációja

10:23 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

Tejesbárány mája és combja mentás joghurtos uborkával, na én ezt kóstolnám meg:-)

10:23 de.  
Blogger Zsófi szerint...

Szia Zsófi, A kovászos uborka nyalóka alap, de egy finom borral talán a Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal csúszna legjobban. hmmm.

10:24 de.  
Blogger Zsüli szerint...

Almavíz házi derelyével érdekesen hangzik! :)

10:26 de.  
Blogger Gotth'Art Csapat szerint...

Nem kérdés... Bock, tatár ízelítő. :) P.Viki

10:27 de.  
Blogger Kornélia szerint...

Érlelt USA marha stefánia lassan készítve csángó módra

10:27 de.  
Blogger Gida szerint...

Az arany kaviáros menüből az okroska levest!

10:27 de.  
Blogger Doczo szerint...

Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

10:27 de.  
Blogger Gabesz szerint...

Mindegyiket, de legfokeppen a Tigris libamaj pastetomjat...

10:28 de.  
Blogger Doczo szerint...

Baldaszti-házi hamburger, szardellás zöldbab-főzelék???? na ezt megkóstolnám...

10:28 de.  
Blogger sophie szerint...

Szia Zsófi!

Elsők között nálam a Mandula remekműve áll:

Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal:)

Szép napot!

10:30 de.  
Anonymous dinaka szerint...

Ezt mindenképp megkóstolnám: Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal

10:30 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

Mia

Orgona krémleves

10:31 de.  
Blogger Sergeant szerint...

Legszívesebben a homár cappuccinot kóstolnám meg :)

10:32 de.  
Blogger Kinga szerint...

orgona krémleves,
bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal
Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel
levendulás rántott papszelet vargányás burgonyapürével, zöldborsós tejföllel

10:34 de.  
Blogger Zoltán Karádi szerint...

Galamb rilette bazsalikomos zöldalmával
A Borkonyha mindig a kedvencem volt...

10:35 de.  
Blogger spederd szerint...

rántott borjú nyelv burgonyasalátával

10:38 de.  
Blogger Unknown szerint...

Koviubinyalóka, flódni macaroon és bármilyen meglepetés :)

10:39 de.  
Blogger Thomas szerint...

Élek-halok a lazacért, tehát azt mindenképpen

-Uborka gazpacho, marinált lazac (Costes étterem)

-gőzölt balatoni fogas és füstöltlazac találkozása, zöldborsóval, kovászos uborkával (Château Visz)

Továbbá, ha már eljut az ember egy ilyen fesztiválra, akkor mindenképp valami olyat is, amit még soha nem evett. Pl a
- Szardellás zöldbab főzelék, rántott csirkeosztriga,töpörtyű morzsa (Baldaszti’s)

10:40 de.  
Blogger Unknown szerint...

Tatár ízelítő tölcsérben (marha, borjú, lazac), sous vide fürjtojással (BOCK)

Kremmer Betti

10:40 de.  
Blogger fakanal szerint...

Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel

10:42 de.  
Blogger orgyen szerint...

- Gulyás terrine (Costes)
- fekete ravioli (Spazio)
- Olimpiai meglepetés

10:42 de.  
Blogger nusi szerint...

ebben a pillanatban a tejesbárány mája és combja mentás joghurtos uborkával a befutó.

10:42 de.  
Blogger Yorak szerint...

Az Arany Kaviár menüje nagyon izgalmasan hangzik. Karesz

10:42 de.  
Blogger Battike szerint...

Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel, de igazából mindent megkóstolnék :)

10:46 de.  
Blogger lúdláb szerint...

Én levesmán vagyok, úgyhogy:
Orgonakrémleves, Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal, Egres-leves rozmaringos friss kecskesajttal és Hideg kovászos uborka krémleves kecskesajt fagylalttal és vaddisznótoka pörccel. De ha már muszáj egyet választani, akkor az orgonakrémleves, mert olyat még soha nem próbáltam.

10:49 de.  
Blogger iMo szerint...

Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal

10:49 de.  
Blogger Dorottya Kaló szerint...

Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel

ez nagyon jól hangzik :) láttam, hogy egy másik Dorka is ezt választotta :D a dorkák már csak ilyenek.. :D

10:50 de.  
Blogger Detti szerint...

Orgonakrémleves. Gőzölt balatoni fogas és füstöltlazac találkozása, zöldborsóval, kovászos uborkával.

10:51 de.  
Anonymous Csari Niki szerint...

Orgonakrémleves, Érlelt USA marha stefánia lassan készítve csángó módra

10:52 de.  
Blogger Szabó Orsolya szerint...

Tejesbárány mája és combja mentás joghurtos uborkával

Marinált töltött libanyak

Körömpörkölt rilette


ezeket kóstolnám többek között... nehéz a választás

10:53 de.  
Blogger Fahmi Arman szerint...

Húsos "pelmenyi"
Malacfül csicseriborsóval:)

10:54 de.  
Blogger Zsuzsanna Lippai szerint...

Fenyőmagos kecskekolbász gránátalmás salátával

10:54 de.  
Blogger bajorgizi szerint...

Fokhagymás tigrisrák Ella burgonyával

10:54 de.  
Anonymous judgement szerint...

orgona krémlevest B-)

10:55 de.  
Blogger Kinga szerint...

Fenyőmagos kecskekolbász gránátalmás salátával

11:02 de.  
Blogger Laurendilla szerint...

Mint sokan mások én is az orgonakérmlevest kóstolnám meg szívesen :D

11:02 de.  
Blogger Marka szerint...

Elsőként a malacpofát kóstolnám meg káposztával, aztán egy kis rántott borjú nyelvet és desszertnek jöhet a
csokoládés mentás túróbonbon,vaníliás eperrel, bodza-espumával:-)

11:02 de.  
Blogger Sári szerint...

én ezt választanám:

Homár cappuccino :)

11:03 de.  
Blogger szalipszki.judit szerint...

Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

11:04 de.  
Anonymous sz.judit szerint...

húha, nehéz a választás! a Gusteau Kulináris Élményműhely konfitált bárányát, zempléni burgonyalángossal és a Costes eton mess-ét kóstolnám.

11:05 de.  
Blogger anita szerint...

de nehéz... de ha már csak egyet lehet választani, akkor én ezt nem hagynám ki: Tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással. A desszertek közül inkább meg sem próbáltam választani :))

11:07 de.  
Blogger Békalencse szerint...

Pisztráng vadsonkával, vajtök buerre blanc-val, ez lenne a sok közül, amit elsőként megkóstolnék. Desszert gyanánt nem fogom kihagyni a flódni macaront. Szép napot!

11:09 de.  
Blogger nikicske szerint...

Orgona krémleves

11:09 de.  
Blogger timcsa szerint...

Baldaszti
Házi hamburger,gyömbéres coleslaw saláta
Szardellás zöldbab főzelék, rántott csirkeosztriga,töpörtyű morzsa

11:10 de.  
Anonymous kisvidra szerint...

hmmmm!
Pisztráng vadsonkával, vajtök buerre blanc-val
:)
orgona krémleves
:))

11:11 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

Bodza krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal; konfitált bárány zemplényi burgonyalángossal...óó, és még tudnám sorolni :)) Jázmin

11:26 de.  
Blogger wanna szerint...

Mivel én is szoktam uborka gazpachot készíteni, megkóstolnám, hogyan készítik a "nagyok" :)

Costes: Uborka gazpacho, marinált lazac

11:28 de.  
Blogger Reni szerint...

Nehéz, de amit tuti:
Flódni macaron Rosensteinéknél
Chateau Visznél csokoládés mentás túróbonbon,vaníliás eperrel, bodza-espumával
Arany Kaviár rákos pelmenyi
Mezzo Kuzin borjúpofa vadasan szalvétagombóccal
Pest-Buda Bisztró házi tokaji aszús kolbász ropogós kenyérlángossal
Walternél evendulás rántott papszelet vargányás burgonyapürével, zöldborsos tejföllel

és még sorolhatnám....

11:28 de.  
Anonymous Polka szerint...

Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel

11:28 de.  
Blogger Zsuzsanna szerint...

Én ezt kóstolnám meg szívesen:rántott borjú nyelv burgonyasalátával
túrókrém eper-rebarbara raguval

11:29 de.  
Blogger Anyátok szerint...

Hát nem azért mert ez a legrafináltabb összeállítás, de a Kovászosuborka-nyalókát, mert az meghaladja a fantáziámat pillanatnyilag.

11:35 de.  
Anonymous Gaál László szerint...

Házi hamburgert, remélhetőleg akkora hússal, hogy kilóg a Déliig.

11:37 de.  
Blogger Eszter szerint...

Baldasztiék házi hamburgerét kóstolnám meg, és a flódni macaront! :)

11:44 de.  
Anonymous kerob szerint...

Uborka gazpacho, marinált lazac - ezt igencsak megk´stolnäm

11:47 de.  
Anonymous Héc szerint...

most ezt kóstolnám legszívesebben: házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben mustban konfitált zellerrel,házi vajas kaláccsal és túrókrém rebarbara-eper raguval

11:47 de.  
Blogger motymoty szerint...

Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel

nem volt könnyű választás.

11:49 de.  
Blogger Lili szerint...

Orgona krémleves :)

12:04 du.  
Blogger Fruzsina szerint...

Tatár ízelítő tölcsérben (marha, borjú, lazac), sous vide fürjtojással a Bock Bisztrótól és az Olimpia meglepetése :-)

12:10 du.  
Anonymous adeeboy szerint...

Én a Chateau Visz-t enném végig.

12:21 du.  
Anonymous DDDDD szerint...

Füstölt-grillezett kacsamell rántott fügezselével, szarvasgombás karalábészóssza

12:22 du.  
Anonymous fkriszti szerint...

Libamájas rúzs és kovászos nyalóka..:)

12:23 du.  
Anonymous Viki szerint...

Két finomságot is választottam:

Borbon, Rókusfalvy borokkal töltött csoki bonbon

Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal (Rosinante)

(viktoriavarju@freemail.hu)

12:27 du.  
Anonymous Bari szerint...

Nehéz választani, de ezt kóstolnám meg: Csokoládés mentás túróbonbon,vaníliás eperrel, bodza-espumával

12:32 du.  
Anonymous D. Tünde szerint...

Az orgonakrémlevesre nagyon kíváncsi lennék.

12:35 du.  
Blogger Panellakó szerint...

A 21 rántott borjú nyelve burgonyasalátával izgatja a fantáziámat...kóstolnám :)

12:35 du.  
Blogger esztoka szerint...

Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal

12:50 du.  
Blogger juci szerint...

Orgona krémleves

12:57 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Kovászos uborkás nyalóka!
Szerintem a fiamnak is ízleni fog!Lilla

1:02 du.  
Blogger zsuzsa szerint...

Nekem ez tetszene:

Kerti fűszeres tejfölben pácolt tanyasi csirkemellfilé bundázva osztrák tökmagolajos krumplisalátával

1:07 du.  
Anonymous Jucus szerint...

Pelmenyi, akármivel töltve. Desszertnek pedig flódni macaron.

1:12 du.  
Blogger Eszter szerint...

Chateau Visz, Marinált koktélparadicsom”lollypop” mangalicaszalonna-köntösben,
Chianti, Füstölt-grillezett kacsamell rántott fügezselével, szarvasgombás karalábészósszal
De kivétel nélkül ízparádé az összes, nem létezik rossz választás!!

1:28 du.  
Blogger dora szerint...

Bodza krémlevest.

1:30 du.  
Blogger Aynur Fahmi szerint...

Mindent ami edés vagy csípős :P

1:33 du.  
Blogger viksi szerint...

Kemencés variációk - Anyukám mondta konyhájából, ezt kóstolnám! Drukk!

1:41 du.  
Anonymous Bori szerint...

én a zöld tagliatellet kecskeraguval kóstolnám meg. :)

1:47 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Galamb rilette bazsalikomos zöldalmával. Danci

1:57 du.  
Blogger Erika Benkovics szerint...

Én ezt kóstolnám meg most legszívesebben:
Tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással

1:58 du.  
Blogger Gulyás Dorka szerint...

Olimpia meglepetés menüt:)

2:01 du.  
Blogger bm szerint...

Káli Art Inn / Orgona krémleves - hihetetlen jól hangzik, megkóstolnám

2:04 du.  
Blogger Catflower szerint...

a ropogós malacfület csicseriborsóval biztosan megkóstolnám, lécci, lécci!!!

2:08 du.  
Blogger annaka szerint...

Olimpia meglepetését kóstolnám meg legszívesebben.L.B.Anna

2:08 du.  
Blogger Jelfi Emese szerint...

én ezt kóstolnám meg legszívesebben, utána persze a többit is :)
Rosinante
Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal
Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel

Még sosem ettem szarvasgombát :(
Emese

2:20 du.  
Anonymous Belényesi Orsolya szerint...

asedwasÉn legszivesebben a Bock bisztró homár cappuccinoját kóstolnám:)

2:20 du.  
Anonymous Zsófesz szerint...

A Kistücsök és a Mandula sajtszelekcióját!

2:26 du.  
Blogger PKZ szerint...

Château Visz - marinált koktélparadicsom”lollypop” mangalicaszalonna-köntösben, friss tavaszi salátával
Bock Bisztró - Érlelt USA marha stefánia lassan készítve csángó módra
Káli Art Inn Vendégház - Cigánymeggy kompót craime freche

2:31 du.  
Blogger Katucikonyha, szerint...

Érlelt USA marha stefánia lassan készítve csángó módra

2:34 du.  
Blogger Zazu szerint...

Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal

2:43 du.  
Blogger Gicó szerint...

mmmmm.....:)

Tigris
Libamáj pástétom gyümölcskenyérrel és cseresznyével
Fekete csokoládé mousse sós pisztáciával és vaníliahabbal

3:04 du.  
Blogger brokkoli szerint...

Ropogós malacfül csicseriborsóval

3:08 du.  
Blogger gikus szerint...

Én a homár cappucinot kóstolnám meg legszívesebben, de a kovászos uborka nyalóka is izgalmasan hangzik:)

3:34 du.  
Blogger építész szerint...

Malacfület csicseriborsóval és Heringtortát

3:48 du.  
Blogger schteca szerint...

Hú, de nehéz választani, most ezt szeretném:
Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel

3:51 du.  
Blogger boxa szerint...

Costes

Uborka gazpacho, marinált lazac
„Gulyás” terrine
Eton mess with strawberries (Eper, habcsók, tejszínhab)

3:59 du.  
Blogger Anita Mikóczy szerint...

Amire a legkíváncsibb vagyok: Füstölt-grillezett kacsamell rántott fügezselével, szarvasgombás karalábészósszal.

4:11 du.  
Blogger Sanzi szerint...

Szibériai tokhal kaviár

4:13 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Én a tintahalat zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással kóstolnám meg.

Üdv
J.Csilla

4:14 du.  
Blogger Jakab szerint...

Ropogós malacfül csicseriborsóval... nyami

4:15 du.  
Anonymous Psyzsuzsi szerint...

Szia!

Nekem az első az "Uborka gazpacho, marinált lazac" lenne a hosszú sorban :)

Üdv
Psyzsuzsi

4:32 du.  
Blogger doddy5 szerint...

Gőzölt balatoni fogas és füstöltlazac találkozása, zöldborsóval, kovászos uborkával

5:03 du.  
Blogger Unknown szerint...

Szia, én ezt kóstolnám meg szívesen: pirított pisztráng filé, kecskesajtos-almás "burgonyafőzelékkel

5:06 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Szia Chili,
Én az Orgona krémlevest választottam most, de egy perc múlva már másik mellett tenném le a voksom, képtelenség csak egyet kiválasztani...

Üdv,
K.Kata

5:28 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

bock tatár ízelítője fürjtojással, a baldiszti's szardellás zöldbabfőzeléke csirke osztrigával és töpörtyűvel és a gusteau fenyőmagos kecskekolbásza gránátalmás salátával. meg az olimpia meglepije:)

üdv:
kaminer

5:35 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Szia

Legszívesebben: Tejpuding Agárdi Szamóca pálinkás epersalátával

bár elég nehéz a választás, van több is!

Üdv Dora

5:44 du.  
Blogger Krisztina konyhája szerint...

Lampredotto-t megkóstolnám

5:46 du.  
Anonymous jj szerint...

többek között a Malacpofa kovászolt káposztával és a flódni macaron maradt meg a hinterkopfban az első olvasás után (:

5:51 du.  
Anonymous Kerényi Anna szerint...

Baldaszti's menü, amúgy kb mindegyik...és majd gurulva megyek haza. :)

6:07 du.  
Anonymous KovLajos szerint...

Galamb rilette bazsalikomos zöldalmával
Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal
Tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással

6:13 du.  
Anonymous VM Melinda szerint...

Borkonyha, Villa Bagatelle ételei

6:14 du.  
Blogger puhamoha szerint...

orgona krémleves ...vagy homár capuccino...hmmm

6:32 du.  
Blogger Gábor von Teufel szerint...

Leginkább ezt (is): Levendulás rántott papszelet vargányás burgonyapürével, zöldborsos tejföllel

6:38 du.  
Blogger speed szerint...

Házi hamburger,gyömbéres coleslaw saláta - én hithu burger bloggerkent ezt valasztanam :)

6:43 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Viator: Kacsamáj-terrine házi nyúlgerinccel málnával és bébi céklával
P.Timi

7:13 du.  
Blogger Pilot szerint...

Hmmmm...

Fülemüle diós-almás-mákos nudli
Egres-leves rozmaringos friss kecskesajttal

Ezeket mindenképpen...

7:14 du.  
Blogger Sünialom szerint...

Nagyon sok minden a "nyelvemre" való, de én talán egy kis Bulgogit:
Kimchi, Kimbab, Bulgogi

7:18 du.  
Anonymous ErnaP szerint...

Például a bodza-krémlevest, epres házi kecskesajt mignonnal...

7:19 du.  
Blogger Edit szerint...

Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel.

7:32 du.  
Blogger Eszti szerint...

Tejesbárány mája és combja mentás joghurtos uborkával+vanília,cseresznye és bodza
K.Eszti

7:33 du.  
Anonymous Balatoni Sanyi szerint...

Walter - Petrezselymes csülökpástétom füstölt mangalica nyelvvel, Wasabi habbal, házi karfiolsalátával

B. Sanyi

7:49 du.  
Anonymous kovács heni szerint...

húh, nehéz a választás :)) de a "Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel" nagyon jól hangzik és szívesen megkóstolnám :)

7:49 du.  
Anonymous Macilány szerint...

a Szásával készített interjút olvasva szibériai tokhal kaviár kóstoló.
Macilány

7:50 du.  
Anonymous Lolek szerint...

Szia Zsófi!

Tatár ízelítő tölcsérben (marha, borjú, lazac), sous vide fürjtojással

8:25 du.  
Blogger Kacz szerint...

Sziasztok!

Amit mindenképpen kóstolnék:
1. Mandula étterem: Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal
2. Agárdi Pálinka Vendéglő: Tejpuding Agárdi Szamóca pálinkás epersalátával
3. Gusteau Kulináris Élményműhely: Konfitált bárány, zempléni burgonyalángossal
4. Bock bisztró: Tatár ízelítő tölcsérben (marha, borjú, lazac), sous vide fürjtojással
5,6,7,8... stb és persze az összes hízelgő édességet :)
Több napos túrát tervezünk :)

Kacz

8:30 du.  
Anonymous nemethemi szerint...

Gőzölt balatoni fogas és füstöltlazac találkozása, zöldborsóval, kovászos uborkával

8:48 du.  
Blogger Blanka szerint...

Csokoládés mentás túróbonbon? Jöheteeeek?

8:54 du.  
Anonymous anga szerint...

21 turokrem vagy agardi tejpuding. koszi Anga

8:59 du.  
Anonymous krumpli szerint...

A Villa Bagatelle ajanlatat valasztanam...

9:07 du.  
Blogger Éva Gál szerint...

PestBuda kenyérlángos, Baldaszti's házi hamburger, Káli ArtInn Orgona krémleves, Anyukám mondta kemencében sült variációk... alig várom már!!! :)

9:09 du.  
Blogger E szerint...

Orgonakrémlevest, hideg kovászos uborkakrémlevest kecskesajtfagylalttal és vaddisznótokapörccel, na meg még egy csomó mindent. :-)

EszterPeszter

9:09 du.  
Anonymous pompom szerint...

a bock bisztro eteleit kostolnam szivesen.

9:22 du.  
Blogger Ági szerint...

Az én választásom:

1. Kerti fűszeres tejfölben pácolt tanyasi csirkemellfilé bundázva osztrák tökmagolajos krumplisalátával 2. Karamellás házi bodzaszörp
+ a többi!:)

Ági

9:22 du.  
Blogger azAnyja szerint...

Hmmm. Fantasztikus kínálat. Klassz lesz ott lenni. Egy "gyors" vizsga és egy feszültséglevezető jégkrém után, viszonylag egyensúlyi helyzetben nálam a Rosinante menüsora vezet:
Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal;
Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel.
De azért az "Édeskömény-szörp" is kíváncsivá tesz. Meg persze az "Agárdiak" kínálata.
Jó érzés volt tudni és várva várni, hogy Nálad idén -is- lesz erről írás -újra. Köszönöm szépen, Zsófi :)

9:26 du.  
Blogger Unknown szerint...

Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

9:31 du.  
Blogger zergetoll szerint...

Lampredotto

9:34 du.  
Blogger Borcsiga szerint...

NU: meglepetés :)

9:41 du.  
Blogger Beus szerint...

Rosinante - Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel

9:43 du.  

Neked is van véleményed?

<< Főoldal