csütörtök, szeptember 20, 2012

Te jó Ég, mennyi minden jó!





(A képen a Lumen kirakata)


Csak kapkodom a fejem, annyi jó program, kezdeményezés és új kisvállalkozás bukkan fel mostanában! Ezek közül szemezgettem néhány kedvencet:

Ha azon a hétvégén itthon lennék, ide mennék. Milyen gyönyörű lehet ilyenkor! Idén újdonságként, a hegyaljai pincészetkebn készült pezsgők és habzóborok állnak a középpontban. Borkóstolók, borvacsorák, Anyukám mondta, Olimpia, stb.

Tizedik, egyben utolsó Kezes-lábos! Azt írják, “a jubileum a legjobb alkalom arra, hogy e gyönyörű fejezetet lezárjuk, és 2013-ban elindítsunk egy új rendezvénysorozatot, ami megőrzi az eddigi értékeket, azonban családiasabb hangulatban, megújult tematikával kerül megrendezésre.

Tavaly voltam, nagyon tetszett, az idei helyszín a perbáli Walter vendéglő. Tavaly nagyon hamar beteltek a helyek, úgyhogy érdemes regisztrálni, amíg még van hely.
Ezen az e-mailen: regisztracio@svet.hu

Tavaly is nagy sikere volt, Tihany pedig egy ilyen csendes őszi hétvégén biztosan gyönyörű. Kaldeneker Gyuri a ceremónia- és lekvárfőzőmester.

Számos izgalmas gasztroprogrammal, az egyértelműen legizgalmasabb finn pop up éttermen kívül talán az Olimpia kaiseki menüje a legkiemelkedőbb, amelyet Néma Júlia tányérjaival hangoltak össze.

Eger, szeptember 30-december 15.

Az egri Kepes Intézetben nyílik, a tárlaton 99 magyar képzőművész több mint 200 alkotása kerül bemutatásra. Az időszakos kiállítás témaja a gasztronómia, az ételek és azok alapanyagainak, valamint az étkezés hétköznapi szokásaihoz kapcsolódó hangulatoknak az ábrázolása a tegnap és a ma művészetében.

---

A következő blokk még közelebb áll a szívemhez, ők azok a gyakran icipici, induló vállalkozások, akik mögött sokszor egyetlen elkötelezett személy, vagy család áll, és mindig belső késztetés és némi megszállottság is motiválja a kezdeményezésüket. Szerintem ők a “gasztroforradalom” igazi második hulláma.

Ilyen névvel és tevékenységgel kizárólag imádni és felkarolni lehet, művészek viszik, a bolt az egyik csapattag nagyszüleié volt, és az ő generációja most ismét feléleszti. Igazi családi vállalkozás, sok programtervvel és ambícióval.

Ezt egyszerűen csak nézzétek meg, nincs mit hozzátennem.
“Az apa a fának mestere, a lány grafikus és gasztroblogot ír. Két ember, két generáció, két szakma minőségi találkozása a BeCake' egyedi, kézzel készített, fa tortatartói”

Termelőtől az asztalra, péntekenként, házhozszállítva, meglepetés dobozban
(testvéremék rendszeresen rendelnek tőlük, imádják)

Szimpla Piac + Budapest Bike Maffia
A Szimpla Háztáji piacot már nem kell bemutatni, néhány hete azonban szuper kezdeményezést indítottak a Budapest Bike Maffiával együttműködésben. Utóbbi egy civil szerveződés, melynek célja azon rászoruló emberek segítése, akiknek az alapvető élelmiszerek, illetve egyéb, az élethez nélkülözhetetlen dolgok beszerzése / megvétele is gondot okoznak. A vasárnapi háztájon megvásárolt élelmiszercsomagot azonnal a rászorulóknak szállítják, persze két keréken.

Most nyílt, bolt nincs, csak kiszállítás, heti kettő sütés, én leginkább a karéliai pirogot várom, amibe múlt héten Finnországban teljesen beleszerettem, azt már nagyon szeretném megkóstolni. Na meg azok az északi feketekenyerek se rosszak.

Dolce Vita, azaz Vrábel Kriszta gyönyörű, apró borszaküzlete és kávézója a Feneketlen-tónál.






 

 

2 hozzászólás:

Anonymous Névtelen szerint...

Zsófi,
fogadjunk, hogy Isztambulban vagy...:)

gambas

8:05 de.  
Blogger chili&vanilia szerint...

:))) nem is értem, ez hogy jut eszedbe?:)) majdnem. kicsit odébb...

11:02 de.  

Neked is van véleményed?

<< Főoldal