hétfő, november 19, 2012

Szuflé magazin, 2012. tél


Megjelent a Szuflé magazin téli száma, fogadjátok szeretettel! Az egyik kedvenc receptem belőle ez a répatorta, amelyet az olívaolaj, az aszalt sárgabarack, és a csipet curry tesz különlegessé. A magazinban található ételeimet ismét Nagy Balázs fotózta, a styling pedig Szigeti Zsófi munkáját dicséri.



Fotó: Nagy Balázs, styling: Szigeti Zsófi


Répatorta olívaolajjal és aszalt sárgabarackkal
Hozzávalók ( 12 szelethez)

2 tojás
10dkg finomítatlan nádcukor
1,5dl olívaolaj
1 narancs héja, reszelve
20 dkg (1 nagy) répa, reszelve
2 kávéskanál curry
csipet só
20dkg liszt
1dkg szódabikarbóna
10dkg aszalt barack, felkockázva
Tetejére:
25dkg natúr krémsajt
1 vaníliarúd magjai
5dkg porcukor
2 evőkanál narancslé
fél narancs reszelt héja

A sütőt előmelegítjük 190C fokra. A tojást fehéredésig keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olívaolajat, a narancshéjat, a reszelt sárgarépát, a curryt és a sót. Ekkor hozzákeverjük a lisztet és a szódabikarbónát, valamint a felkockázott aszalt sárgabarackot. Enyhén kiolajozunk és sütőpapírral kibélelünk egy 30x8cm-es gyümölcskenyérformát, és beletöltjük a masszát. Tűpróbáig, kb. 45 percig sütjük, Amikor lehűlt,  a tetejét megkenjük a krémsajttal, amelyet a vaníliával, porcukorral, narancslével és narancshéjjal kevertünk ki.

A magazinban most az ősz színeire komponáltunk ételeket, például csicsókakrémlevest pirított mogyoróval, kacsát fügével és lilakáposztával, omlós pitét körtével és tőzegáfonyával, pisztrángot sült kelbimbóval, sütőtök fondüt, és brownie-t sós mogyoróval.


 Fotó: Nagy Balázs, styling: Szigeti Zsófi

+ egy privát: ha esetleg van öt percetek, Marcsi barátnőm nagyon megköszönné, ha kitöltenétek a szakdolgozatához készített kérdőívet

 

 

4 hozzászólás:

Blogger Katic szerint...

Már meg is vettem és szerintem holnap meg is sütöm ezt a répa tortát :). mindig rájövök h én nagyon szeretem ezt az újságot ;)

8:12 du.  
Blogger Katic szerint...

Tavalyi karácsony családi top kedvence pl a mézes-konyakos-aszaltszilvás sütid volt,azóta is visszatérő jóbarát a baráti-családi összejöveteleken ;)..(a mogyorós eperlekváros keksz után :)))

8:15 du.  
Blogger Telkes Orsi szerint...

A mogyorós eperlekváros keksz tavaly Karácsonykor sok helyre elkerült ajándékként:) Isteni finom, idén is az asztalra kerül!:)

5:56 du.  
Blogger Telkes Orsi szerint...

Nem találkoztam a Szuflé tavaszi és nyári számával, pedig nagyon kerestem. Voltak?

5:58 du.  

Neked is van véleményed?

<< Főoldal